Meer info

Wanneer?

Het Parels van de Stad Festival vindt plaats op 14 september van 12.00 – 23.00.

 

Waar?

Het Parels van de Stad Festival vindt plaats op het Havenpark in Amsterdam.

 

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd van het Parels van de Stad Festival is 18 jaar. Het is verplicht om je ID mee te nemen.

 

Identificatie

Het is verplicht om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het Parels van de Stad Festival. Houd er rekening mee dat een kopie van een identiteitsbewijs niet volstaat als een geldig legitimatiebewijs. Het is enkel geldig om jezelf te identificeren met een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

 

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets voor Parels van de Stad zijn beschikbaar via www.parelsvandestad.nl/tickets/. Op zoek naar een tweedehands ticket? Koop deze enkel via betrouwbare websites zoals TicketSwap. Parels van de Stad kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het aanschaffen van ongeldige tweedehands tickets.

 

Moet ik mijn ticket uitprinten?

Nee. Sterker nog: bespaar de bomen en print je ticket niet uit! Tickets kunnen vanaf je telefoon gescand worden. Zet de helderheid van je scherm wel zo hoog mogelijk zodat de barcode goed zichtbaar is.

 

Ticket kwijt?

Geen probleem! Je kunt je ticket(s) makkelijk terugvinden via https://eventix.nl/search/search-tickets/. Houd hiervoor je order nummer bij de hand. Deze kun je terugvinden op de afschrijving van je bestelling als je inlogt bij je bank.

 

Andere vragen over mijn ticket?

Voor andere vragen over je ticket kun je terecht bij https://eventix.nl/FAQ/visitor-faq.php.

 

Kan ik naar binnen en naar buiten gedurende Parels van de Stad 2019?

Het is niet mogelijk om gedurende het festival het terrein te verlaten en vervolgens weer naar binnen te gaan.

 

Tot hoe laat kan ik naar binnen?

Het is mogelijk om met een geldig toegangsbewijs tot 21.00 het festival terrein te betreden.

 

Eten & drinken

Het is niet toegestaan eigen eten en/of drinken mee te nemen naar het Parels van de Stad Festival. We hebben een uitgebreid aanbod aan diverse (lekkere en gezonde) gerechten en drankjes. Ben je vegetarisch, vegan of eet je glutenvrij? Ook hierin wordt voorzien op ons festival. Heb je voedsel allergieën of andere vragen over het eten? Je kunt hierover contact met ons opnemen via info@parelsvandestad.nl.

 

Is er gratis drinkwater?

Op het Parels van de Stad Festival zijn er diverse tappunten waar je beker gratis kunt vullen met water.

 

Kan ik mijn beker na gebruik weggooien?
Nee. Het Parels van de Stad Festival streeft naar een schone wereld, waar we gezamenlijk nog lang op kunnen stralen. Daar hoort single-use plastic niet in thuis. Bij de entree krijg je (gratis) een bekermuntje die je bij de bar kunt inwisselen voor een beker. Drankje leeg? Dan kun je je beker weer omruilen voor een bekermuntje. Muntje of beker kwijt? Dan kun je bij de bar een nieuwe beker aanschaffen.

 

Hoe kan ik betalen op het festival?
Het Parels van de Stad Festival werkt met een muntjes systeem. Muntjes kunnen met pin of cash aangeschaft worden op het festival terrein.

 

Drugs

In het bezit zijn of verkopen van harddrugs is verboden op het Parels van de Stad Festival. Bij overtreding zal de desbetreffende persoon overhandigd worden aan de politie.

 

Lockers

Er zijn (grote en kleine) e-lockers beschikbaar op het Parels van de Stad Festival, waar je veilig je spullen in op kunt bergen. Het is mogelijk om lockers op voorhand aan te schaffen via www.parelsvandestad.nl/tickets. Een groot formaat kost €10 en een kleine locker kost €8. Bij het online bestellen wordt de code voor je locker kort voor het festival opgestuurd via de mail.

 

EHBO

Er is eerste hulp aanwezig op het Parels van de Stad Festival. Voel je vrij om langs te komen voor benodigdheden zoals aspirines, pleisters of hulp bij drugs gerelateerde zaken. Heb je iets verkeerds gebruikt of teveel gedronken? Wees niet bang om dit te delen met het EHBO-personeel; deze behandelen eenieder strikt vertrouwelijk en delen deze informatie niet met derden.

 

Lost & found

Ben je iets verloren, of heb je iets gevonden op het Parels van de Stad Festival? Neem even contact op met info@parelsvandestad.nl. Het werkt het beste om even een screenshot te sturen van hetgeen je verloren bent / gevonden hebt. Een paar dagen na het festival zullen alle gevonden voorwerpen op onze Facebook pagina gedeeld worden.

 

Pers

Wil je graag langskomen om iets te schrijven, te vloggen of fotograferen op/over het Parels van de Stad Festival? Schroom niet om contact op te nemen via info@parelsvandestad.nl. Vertel ons in het kort waar je voor werkt of wat je graag zou willen komen doen. Let op: we maken een selectie, dus aanmelden garandeert pers accreditatie.

 

Toegang voor minder validen

Bijna alle delen van het festival zijn toegankelijk voor rolstoelen. Daarnaast is er ook een invalidentoilet voorzien. Heb je vragen over de toegankelijkheid voor minder validen? Neem dan contact op met info@parelsvandestad.nl

Zonnebrand

Het is toegestaan om zonnebrandcrème mee te nemen naar het Parels van de Stad Festival. Let op: dit is niet toegestaan in een spuitfles.

Medicijnen

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen naar het Parels van de Stad Festival in combinatie met een doktersvoorschrift.

 

Privacy statement

Ons privacy statement kun je hier vinden.

 

Huisregels

De huisregels van het Parels van de Stad Festival kun je hier vinden.

 

Contact

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met info@parelsvandestad.nl.

VERVOER: HOE KOM IK OP HET PARELS VAN DE STAD FESTIVAL

Fiets

Kom je met de fiets? Dat raden we van harte aan! Dat is namelijk goed voor lijf en ledematen, én voor het milieu! Fietsers kunnen navigeren op volgend adres:
Doblijn, 1046 AR, Amsterdam

 

Er zijn op het terrein voldoende fietsenrekken om je fiets kwijt te kunnen. Let wel op: deze rekken worden de dag na ons festival verwijderd. Zorg dat je je fiets voor die tijd opgehaald hebt! Overgebleven fietsen worden helaas ook verwijderd.

 

Openbaar vervoer en pendelbus

Kom je met het openbaar vervoer naar ons festival? Reis dan naar Amsterdam Sloterdijk (je kunt je reis plannen via www.9292.nl). Vanaf het Carrascoplein naast station Sloterdijk gaat er vanaf 12.00 een pendeldienstheen en terug naar ons festival. Hier staat met borden aangegeven van welke halte deze vertrekt. De bus rijdt na het festival door tot alle bezoekers weer teruggebracht zijn. De rit duurt 15 minuten en een retourtje kost in de voorverkoop €8,-. Let op: er zijn enkel retour tickets te koop, dus geen enkeltjes! Bustickets zijn te reserveren via deze link.

 

Een busticket ter plaatse kost €10,- en dat is duurder. We raden iedereen ten zeerste aan om je ticket vooraf te reserveren. Dat scheelt tijd en geld!

 

Auto

Kom je met de auto? Navigeer dan op onderstaand adres:
Wethouder van Essenweg 1, 1047 AV, Amsterdam
Volg de gele borden ‘[P] Parels van de Stad’

 

Hier kun je parkeren bij ons festivalterrein. De gehele dag parkeren kost je €16,- in de voorverkoop en €20,- op locatie. We adviseren je om een ticket vooraf aan te schaffen, want er zijn beperkt parkeerplekken beschikbaar. Bovendien scheelt het ook nog eens een paar euro!

 

Een parkeerkaart aanschaffen kan via deze link.

 

Uber, taxi en Kiss & Ride
Word je met de auto gedropt door de Uber of door iemand anders? Volg dan de borden naar de Kiss & Ride! Hiervoor navigeer je naar Tijnmuiden in Amsterdam.

 

Extra leuk: met de kortingscode ‘PVDS19’ krijg je €10,- korting op je eerste Uber rit. De code is drie maanden geldig!

CELEBRATE SAFE

 

Er gaat niets boven opgaan in de muziek, dansen in de zon, onderdeel zijn van een grote uitzinnige groep feestvierders, dansen tot je voeten niet meer willen, flirten met mooie mensen en losgaan met je vrienden. Niets is mooier dan het goede leven te vieren en het mooie gevoel te delen met alle parels om je heen. Nog mooier aan een goed feest, is heelhuids en gezond weer thuiskomen.

Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs.

 

 1. Het gebruik van alcohol of drugs is nooit zonder risico

Je hebt de vrijheid om te genieten, maar wees lief voor jezelf en je lijf. Ga verstandig om met de middelen die je neemt. Houd goed in de gaten hoeveel je inneemt en hoe het valt, of dat nu alcohol is of drugs.

Het gebruik van alcohol en drugs is namelijk nooit helemaal zonder risico’s en ieder middel heeft een andere werking. De risico’s liggen in wat je neemt, waar je het neemt, hoeveel je neemt en hoe jouw lijf erop reageert. Houd daarom je eigen ritme aan en weet wat je neemt. Losgaan is lekker, maar doe het wel bewust. De leukste avonden zijn die waarop je je precies goed voelt.

 

 1. Love your ears

Dansen zonder muziek is als cola zonder prik. En omdat je natuurlijk zo lang mogelijk wilt genieten van je favoriete deuntjes is het verstandig om zuinig om te gaan met je oren. Draag altijd oordoppen, gun je oren af en toe wat rust en houdt afstand van de speakers.

 

 1. Denk voor jezelf, geef om anderen
  Bij Parels van de Stad ben je samen één. Let op jezelf, maar ook op je medemens. Zie je iemand die je hulp nodig heeft? Hou de positieve vibe erin en biedt een helpende hand aan.
  Laat je vrienden niet alleen, zeker als je weet dat ze iets gebruikt hebben. Spreek daarnaast een meeting point af voor als jullie elkaar kwijtraken.

Heb je iets gebruikt? Wees dan open en eerlijk. Probeer anderen niet over te halen om met je mee te doen. Laat jezelf niet overhalen om iets te gebruiken als je dat niet wilt. Blijf bij jezelf en luister naar je gevoel.

 

 1. Let op je tempo: eten, slapen, feesten
  Je bent geen robot. Dus hoe graag je ook eindeloos zou willen feesten, dat gaat niet lukken. Gun jezelf de mogelijkheid om bij te tanken. Als je lekker aan het dansen bent, wil je natuurlijk dat een feest oneindig duurt, maar slapen is ook heerlijk en nodig. Vergeet dus niet om je gemiste uurtjes slaap in te halen waardoor je daarna weer klaar bent voor het volgende feest. Trakteer jezelf ook op een goed ontbijt. Dat heb je na een avond feesten wel verdiend.

 

  1. Zoek de grens niet op. Wees verantwoordelijk!
   Let op jezelf. Bedenk wat je wilt doen, hoe laat je het ongeveer wilt maken, hoe je thuiskomt, of je iets wilt nemen of juist niet, en bespreek het met je vrienden. Voor alcohol en drugs geldt: ‘less is more’. Beter eentje te weinig dan eentje teveel. Vier, leef, dans, doe wild, maar wel binnen de grenzen van waar jij je lekker bij voelt en wat je lichaam aankan.

 

 1. Wees voorbereid op het weer
  Welkom in Nederland, het land waar op één dag makkelijk vier seizoenen langs kunnen komen. Schijnt het ene moment een tropisch zonnetje, een uur later kan er opeens een hagelbui over trekken met onweer. Check daarom de weersvoorspellingen voor je naar een festival gaat. Zorg dat je op alles bent voorbereid.

 2. Neem je tijd om uit te rusten
  Natuurlijk is het lekker om eindeloos te feesten, maar soms heeft je lichaam wat afkoeling nodig. Vooral als het erg warm en vochtig is, kan je lijf de eigen warmte en vocht niet meer kwijt waardoor je oververhit kunt raken. Maak daarom eens in de zoveel tijd een momentje om te chillen.

 

 1. Safe sex
  Bij Parels van de Stad houden we van flirten en sjansen. Dus grote kans dat je de liefde van je leven – of voor één nacht – meeneemt naar je huis. Toch enorm jammer als je dan een week of twee later op de SOA-poli zit, omdat je misschien een ongewenst souvenirtje hebt meegekregen.

Dus: neem altijd condooms mee, heren én dames. Geef je grenzen aan, en laat je vooral niet ompraten. Als diegene je echt zo leuk en lekker vindt, dan respecteert hij of zij jouw wensen. Ook voor de heren: je bent echt geen sukkel als je het veilig doet.

 

 1. Ons EHBO-team is er om te helpen
  Voel je je niet lekker? Ben je onwel? Of zie je dat het niet zo goed gaat met een van je vrienden? Aarzel dan niet, en ga naar de EHBO. Je kunt daar altijd terecht. Wees niet bang dat je in de problemen komt als je bij de EHBO aanklopt en wees altijd open en eerlijk over wat je gebruikt hebt. Als de hulpverleners niet weten wat je op hebt, kunnen ze je niet goed helpen. Vertel daarom ook aan je vrienden wat je genomen hebt. Als je drugs hebt gebruikt, heeft dat geen strafrechtelijke gevolgen. Niet voor jezelf en ook niet voor diegene die je er naartoe brengt.

Kun je de EHBO-post niet vinden, of lukt het niet meer om erheen te komen, dan kun je altijd een beveiliger of een andere crewlid om hulp vragen en de EHBO laten oproepen. Laat iemand die zich niet lekker voelt nooit alleen.

Natuurlijk kun je ook bij de EHBO terecht voor een paracetamolletje, een pleister voor die enorme blaar van het dansen of een glaasje water voor als je je even niet helemaal goed voelt.
Met alles wat je met de EHBO bespreekt en wat er in de EHBO gebeurt wordt strikt vertrouwelijk omgegaan.

Wees lief voor de mensen van de EHBO. Ze zijn er voor jou, het zijn je vrienden. Tegelijk zijn het professionals. Vertrouw ze in hun werk en heb een beetje respect voor het feit dat deze helden zo hard werken om jullie te helpen.

 

 1. Drinken, drugsgebruik en rijden is een no-go. Je bent een groot risico voor jezelf en anderen.
  Als je alcohol gedronken hebt of drugs hebt genomen, overschat je vaak hoe goed je nog kunt rijden. Maar je bent een gevaar voor jezelf én alle andere weggebruikers. Daarom: doe het niet. Rijden onder invloed is een misdrijf, waarvoor je bovendien je rijbewijs kunt kwijtraken.

Er is nog een groot gevaar voor bestuurders dat vaak wordt onderschat: vermoeidheid. Tegen vermoeidheid na het uitgaan helpt maar één ding: slapen. Energiedrankjes of andere stimulerende middelen helpen je niet om weer fit te worden.

Zorg, kortom, voor veilig vervoer naar huis. Stap nooit bij iemand in de auto die niet nuchter is. Plan je terugreis van te voren! Ga je toch met de auto, spreek dan goed af wie de BOB is en houd diegene eraan. En leid hem of haar niet af tijdens het rijden. Handjes boven de gordels en veilig thuis.

Bewonersbrief Privacy verklaring