Duurzaamheid

ENERGIE

Parels van de Stad probeert zoveel mogelijk op groene energie te draaien. Dit door middel van het gebruikmaken van de lokale netaansluiting. Mocht het niet mogelijk zijn energie te gebruiken van het lokale net, wordt er zoveel mogelijk gekeken naar de meest-duurzame alternatieven, zoals batterijopslag (autonoom en net-hybride) en andere groene externe stroomvoorzieningen. Mochten er als laatste optie aggregaten nodig zijn als energiebron, gebruiken wij HVO brandstof. HVO is een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel.

STATIEGELDSYSTEEM VOOR PET-PLASTIC

Parels van de Stad denkt aan het milieu en houdt het festivalterrein graag schoon. Daarom werken wij met een statiegeldsysteem voor PET-plastic. Bij binnenkomst ontvangt elke bezoeker een recycle-munt die ingeleverd dient te worden bij het bestellen van het eerste drankje. Bij de volgende bestelling wordt de beker ingeleverd in ruil voor een nieuwe beker. Bekers kunnen ook ingeleverd worden voor een recycle-munt. Zonder inlevering van een beker, fles of recycle-munt betaald de bezoeker één extra munt aan statiegeld. De bekerregels kunnen bij de barren worden teruggelezen.

AFVAL

Met het “Refuse, Reduce, Reuse, Recycle” principe als belangrijk uitgangspunt zorgen we, naast het minderen van afval door onder andere ons statiegeldsysteem, ook voor een gescheiden afvoer en verwerking van afval.

WATER

Parels van de Stad biedt aan alle bezoekers gratis kraanwater aan. Door gebruik van lokale watertappunten verminderen we zoveel mogelijk de aan- en afvoer van (drink)water en het weggooien van plastic flesjes.

MOBILITEIT

We moedigen onze bezoekers aan gebruik te maken van het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Het terrein van Parels van de Stad heeft geen parkeergelegenheid en ligt op 5 minuten loopafstand van metrostation Henk Sneevlietweg.