Bewonersbrief

Geachte bewoners en ondernemers,

Middels deze pagina informeren wij u graag over het evenement Parels van de Stad, dat op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 zal plaatsvinden op Sportpark Riekerhaven in Amsterdam. 

HET EVENEMENT

Parels van de Stad is een tweedaags festival met diverse live-acts en dj’s gehost door de bekendste Amsterdamse clubavonden van dit moment. Parels van de Stad vond in 2022 voor het eerst plaats op Riekerhaven na eerder op andere festivallocaties in Amsterdam te zijn georganiseerd. Er worden 12.500 bezoekers per dag verwacht. 

Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 september van 12:00-23:00 op zondag 10 september 2023 van 13:00- 23:00. De opbouw van het evenement start op donderdag 31 augustus en de afbouw van het evenement duurt tot en met woensdag 13 september. Tijdens de bouwperiode is Riekerhaven niet toegankelijk. 

Op zaterdag 9 en zondag 10 september zullen de festivals afgesloten worden met een vuurwerkshow van enkele minuten.

GELUIDSMAATREGELEN

E&A Events zal tijdens het festival continue het muziekgeluid monitoren via goed verspreide meetpunten in de omgeving van het terrein. Deze meetpunten monitoren live de hoogte van het geluid, zodat overschrijdingen worden voorkomen. 

Er zullen op vrijdag 8 september tussen 18:00 en 20:00 en zaterdag 9 september tussen 10:00 en 12:00 soundchecks plaatsvinden. Deze proberen wij zo kort mogelijk te houden en niet op volle sterkte. 

VERKEER RONDOM PARELS VAN DE STAD

Op beide festivaldagen gelden er enkele verkeersmaatregelen rondom Riekerhaven: 

  • Het wijkje rondom Startblok Riekerhaven is tussen 09:00 en 00:00 enkel toegankelijk met de auto met de bewonersbrief
  • Het zuidelijk deel van de Overschiestraat is tussen 09:00 en 00:00 vanaf de afrit Henk Sneevlietweg afgesloten voor autoverkeer. Alleen bewoners en ondernemers van de omliggende panden kunnen hier doorheen met de informatiebrief.
  • Aan de Overschiestraat worden enkele parkeervakken tijdelijk buiten gebruik gesteld vanaf vrijdag 08 september 18u t/m zondag 10 september
  • Er wordt op een grasstrook naast het festivalterrein een grote fietsenstalling georganiseerd
  • Er zullen diverse tijdelijke verkeersborden in de omgeving geplaatst worden om de diverse verkeersstromen te reguleren.
  • Op diverse plekken in de omgeving zullen verkeersregelaars het verkeer reguleren.

KORTINGSCODE VOOR BEWONERS

Direct-omwonenden ontvangen van Startblok Riekerhaven een unieke kortingscode in de brievenbus. Deze kortingscode geeft 15% korting op de goedkoopste tickettrap van Parels van de Stad op zondag 10 september. Indien u hier nog vragen over hebt, verzoeken wij u te mailen naar projectmakers@startblokriekerhaven.nl.

MELDING OVERLAST

Ervaart u ondanks onze inzet toch overlast van ons evenement, meld u dit dan via ons volgende telefoonnummer 035-2031682. U kunt ook mailen naar info@parelsvandestad.nl.

Wij vragen u dan om uw naam en adres om in het geval van geluidsoverlast metingen te komen doen en ook uw melding in ons evaluatieproces mee te nemen. Uiteraard kunt u overlast ook melden bij de Gemeente Amsterdam via het nummer 14020. In geval van verstoring van de openbare orde en veiligheid kiest u het algemene nummer van de politie 0900-8844

Wij hopen u middels deze pagina voldoende geïnformeerd te hebben.